Groepslessen

 “Personal Pilates”

Ik volgde 15 jaar geleden een opleiding tot docent bij Marie-Jose Blom-Lawrence, een pionier op dit gebied. Ondanks dat ik al geruime tijd werkte in de fitness-branche had ik nog nooit zulke geweldige resultaten bereikt als met de oefeningen van Pilates.

Nu vele jaren later ( en duizenden lesuren verder) is Pilates nog steeds de meest doeltreffende trainingsvorm die ik ken. Vooral het trainen van buik- en rugspieren ( powerhouse ) maakt je sterk, en is uitermate geschikt voor mensen met rugklachten. Maar ook mensen die al veel sporten (golf, tennis, hockey enz.) zullen verrast zijn van het effect van de Pilates oefeningen. Zij zullen profijt daarvan ondervinden in de sport die zij beoefenen.

We maken tijdens de les ook gebruik van Pilates-ringen en ballen, waardoor de oefeningen nog extra effect krijgen.

Uiteraard houd ik daarbij rekening met jouw specifieke probleemgebieden/ verbeterpunten. Door de kleinschaligheid kan ik oefeningen voor je aanpassen of juist uitdagender maken.

Bekijk hier op welke dagen je de lessen Personal Pilates kunt volgen.

 

“Personal Yoga”

Ik ben opgeleid door Bryan Kest, dè  grondlegger van Power Yoga. Vele jaren heb ik Power Yoga (afgeleid van Ashtanga Yoga) gegeven (sinds eind jaren ’90) en gaandeweg een eigen stijl ontwikkeld: Personal Yoga.

Het is een dynamische yoga waarbij fysieke houdingen vloeiend na elkaar uitgevoerd worden. De serie houdingen is niet vaststaand, maar kan per les verschillen. Je ademhaling ondersteunt je bewegingen. De les is niet zweverig. De temperatuur in de studio is aangenaam.

We sluiten de les altijd af met een mentale ontspanning (geestelijke fitness ).

Ik vind dat iedereen mee moet kunnen doen in een les, Yoga is immers geen circusact waarbij het draait om degene die het lenigst is. Ik zal dan ook altijd de yoga-houding in meerdere varianten aanbieden .

Je zult merken als je de lessen regelmatig volgt dat je lijf soepeler wordt, je meer energie krijgt en dat je meer bewust wordt van je lichaam en geest.

Bekijk hier op welke dagen je de lessen Personal Yoga kunt volgen.

 

 “Senior Stretching ( 65+ les)”

Als we ouder worden is het zaak om mobiel te blijven.

Door in beweging te blijven vergroten we de weerstand .

Door het stretchen van de spieren , met behulp van yoga- en pilates oefeningen behouden- of verkrijgen we meer souplesse  en energie. Dit alles in de warme sfeer van mijn studio.

Het tempo ligt wat lager dan in de reguliere lessen, en ik houd rekening met eventuele beperkingen door de oefeningen per persoon aan te passen daar waar noodzakelijk is. Hierdoor is de les voor praktisch iedereen geschikt.

De les sluiten we af met een mentale ontspanning , zodat u relaxed de deur uitgaat vol nieuwe energie.

Bekijk hier op welke dagen je de lessen Senior Stretching kunt volgen.

 

 “Young Yoga “

Young Yoga is een dynamische yoga, bestaande uit series van vloeiende bewegingen, niet saai en zeker niet zweverig. Het is een goede work-out voor je lijf. Je wordt er flexibel, krachtig en energiek van.

Jongeren hebben vaak een druk leven, en verkeren in een levensfase waarin veel veranderingen plaatsvinden zowel lichamelijk als geestelijk. Young Yoga kan je helpen in balans te blijven. Je concentratievermogen zal groter worden en dat biedt zeker voordeel op school en met het maken van je huiswerk.

Daarnaast is het gewoon leuk!

Met ruim 20 jaar ervaring in het les geven aan kinderen en jongeren, kan ik uit de grond van mijn hart zeggen, dat ik dat fantastisch vind!

Bekijk hier op welke dagen je de lessen Young Yoga kunt volgen.